Kersttaart

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem van de vorm met een op maat geknipt velletje bakpapier. Klop de boter, de suiker en de vanille-essence met de mixer licht en luchtig. Klop er één voor één de eieren door. Schep het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder door elkaar en zeef het op het beslag. Spatel goed door. Schep er de karnemelk en de rum door. Hak de chocolade in stukjes en schep ze met de rozijnen, de in stukjes gesneden sinaasappelschilletjes en de gember door het beslag. Schep het beslag in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in circa 1 uur en 15 minuten gaar en goudbruin. De taart is gaar als een houten prikker, die er in het midden in wordt gestoken, er droog uitkomt. Laat 10 minuten rusten alvorens de rand van de vorm te verwijderen. Laat de taart op een rooster afkoelen.

Bereiding

Zet de taart op een platte schaal. Leg er een uitgeknipt kerstmotief op, bijvoorbeeld een ster of een kerstklok en bestrooi met poedersuiker. Til het uitgeknipte motief voorzichtig op. Snijd de taart aan tafel in puntjes.

Tips & Suggesties

Als u uw gasten een menu geeft, (laat zich in een handomdraai op de computer maken) leg dit dan midden op het onderbord.In plaats van kaarsen kunt u ook waxinelichtjes op tafel zetten. Er zijn tegenwoordig tal van verschillende soorten waxinelichtjeshouders verkrijgbaar die een heel sfeervol effect geven.
Schenk bij de taart een kopje koffie of speciale kerstthee.
Categorien
comments powered by Disqus
Bron: boodschappen.nl