Geroosterde zoete aardappel

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en halveer ze in de lengte. Prik de zoete aardappelen met een scherp mesje rondom in. Leg ze op een bakblik, besprenkel ze met 2 el olie en bestrooi ze met (zee)zout. Schuif het bakblik in het midden van de oven en rooster de aardappels in ca. 40 min. gaar en bruin.
    2. Pluk de blaadjes van de steeltjes basilicum en peterselie en scheur grote blaadjes eventueel in stukjes. Schep in een kommetje de kruiden met de resterende eetlepel olie en naar smaak zout en peper door elkaar.
    3. Leg de aardappels naast elkaar op een schaal en schep de kruiden op de aardappels. Lekker bij kip of bij een vegetarisch hoofdgerecht.

Tips & Suggesties

Zoete aardappelen hebben mooi oranje vruchtvlees en een zoete smaak die een beetje aan kastanjes en wortel doet denken.
Categorien
comments powered by Disqus
Bron: ah.nl